ערכה להכנת פיצה - אבן שמוט עגולה

ערכה להכנת פיצה - אבן שמוט עגולה

סט כלים לאפיית פיצה - כמו באיטליה.
כלי אבן המדמה אפייה בטאבון לתוצאה פריכה וטעימה.

מה בערכה?
1. אבן שמוט - לאפיית פיצות, פוקצ’ות ומגוון מאפים
2. סכין פיצה עשויה נירוסטה, איכותית וחזקה במיוחד
3. מעמד הגשה מנירוסטה

קוטר האבן: 33 ס”מ

7290485627370
125 ₪
כמות
לא במלאי

זמן אספקה:  זמין במלאי למשלוח מיידי או איסוף עצמי

אבן שמוט היא אבן מעשה ידי אדם העשויה מחומר קרמי המורכב מצורן, אלומינה ואחוז נמוך של ברזל וחומרים נוספים.

לאבן השמוט מספר מטרות:

1.שמירה על טמפרטורה גבוהה בתנור - כדי שהחום יגיע למרכז הלחם לפני התקשות הקרום. את אבן האפייה מחממים לכ- 250 מעלות לפני האפייה ומאפשרים לה לספוג את החום הרב (גם כאשר נפתח את התנור להציץ) החום ישתחרר באיטיות והאבן תמשיך לשמור על טמפרטורה גבוהה.
2.תפיחה גבוהה בתנור - ברגע שחום גבוהה מצטבר מתחת ללחם ומתאחד עם האוויר החם שמעל הלחם - הבצק מקבל תפיחה נוספת החל מחלקו התחתון ועד למעלה. כתוצאה מכך נקבל לחם גבוה ופריך. 
3.יצירת מרקם פריך - החום האחיד והחזק גורם לבצק להתקשות בעובי ובמרקם שאנחנוכל כך אוהבים. החום גורם להתנדפות הלחות מתוך הבצק.


איך משתמשים?

1.חימום התנור והאבן יחד- כאשר האבן קרה הכניסה שלה לתנור רותח עלולה לסדוק אותה בגלל קבלת שוק תרמי. לכן גם בעת ההוצאה מהתנור יש לחכות מעט ולתת לאבן להתקרר באיטיות בתוך התנור. 
2.ניקיון- את האבן מומלץ לנקות בצורה יבשה וללא מים. מומלץ להשתמש ב – scraper (קלף בצק) ממתכת כדי להסיר חתיכות שנדבקו לאבן.
זהירות - האבן סופגת ריחות וטעמים ולכן יש להיזהר מאוד בשימוש בחומרי ניקוי על האבן. אפשרות נוספת לניקוי היא באמצעות סקוטץ' רטוב במים ושימוש בתמיסת אבקת סודה עם מים חמים. לאחר הניקוי יש להניח לאבן להתייבש לגמרי ורק אז להשתמש בה בשנית.
3.חום ולזמן ממושך -התכונות הפיזיקאליות של האבן לא מאפשרות לה להתקרר בקלות. כך שבסיום הכנת הלחם כדאי להשתמש בכפפה בהוצאת הלחם מהתנור גם כחצי שעה אחרי סיום האפייה. 

היה הראשון לכתוב ביקורת !

הוסף חוות דעת

מוצרים נוספים